Overslaan en naar de inhoud gaan

Construction Academy

Construction Academy
construction academy

Construction Academy | Bouwacademie is een EFRO-project 946 GTI Limburg in het kader van het SALK, een demonstratieproject met focus op duurzaam en energie- efficiënt bouwen. Een demonstratieproject met de focus op energie-efficiënt bouwen voor kennisoverdracht over renovatietechnieken, hernieuwbare energie, materiaalbeheer, waterhuishouding, toegankelijkheid en innovatieve bouwprocessen. Het gebouw is een echt en duurzaam landmark waarin de nieuwste, beproefde innovaties in de bouwsector tastbaar worden. Het 1.500 m² grote gebouw is energieactief.

De bouw zelf is een educatief project waarbij de studenten bouw en architectuur betrokken worden. Binnen de Bouwcampus is het nieuwe hoofdkwartier van Embuild Limburg gevestigd maar het wordt ook de thuis van de Construction Academy | Bouwacademie, een triple helix-werking waar de overheid, de academische wereld en bedrijven elkaar ontmoeten. De UHasselt en de PXL worden actief betrokken bij de uitbouw van de academie.

"Wij bouwen mee aan de toekomst van de bouw waarin innovatie een centrale rol speelt. Ook de manier van bouwen is innovatie."

 

construction accademy bouwcampus

“Een doorgedreven transformatie van de bouwsector tot een sterke en competitieve bouw-milieu-energiecluster is enkel mogelijk wanneer verschillende partners over de hele waardeketen en domeinen samenwerken,” aldus gedeputeerde van Economie Erik Gerits. “De Construction Academy is hier een belangrijke stap in.” Naast de provincie Limburg en de Embuild Limburg zelf, zorgde ook Europa, via EFRO, voor de nodige financiële middelen voor de uitbouw van de Construction Academy | Bouwacademie.

Een belangrijk deel van de activiteiten op de Bouwcampus kadert in de transformatie van de bouwsector. Met de bouw van de Bouwcampus is de Limburgse bouwsector klaar voor de toekomst. “Het hart van onze sector zal kloppen op deze Bouwcampus, waar de bouw thuis is” besluit Chris Slaets.