Overslaan en naar de inhoud gaan
Over ons

Over ons

Embuild Limburg is dé professionele partner van bouwbedrijven. Doe elke dag een beroep op onze ruime adviesverlening, groei via ons ruim opleidingsaanbod en vergroot jouw netwerk binnen de sector via onze peterschapsprojecten en netwerkevenementen.

Embuild Limburg heeft de Bouwcampus gebouwd op het Wetenschapspark in Diepenbeek. Het is de spil van de Limburgse Bouwsector, de thuis van Embuild Limburg en van de Construction Academy.

Een belangrijk deel van de activiteiten op de Bouwcampus zal kaderen in de transformatie van de bouwsector. Het transformatieproject omvat 11 proefprojecten waar zo’n 40-tal bedrijven, kennisinstellingen, architecten en studiebureaus zullen onderzoeken hoe er in de toekomst gerenoveerd kan worden op een betaalbare en energiezuinige manier.

Embuild Limburg wenst met haar Bouwcampus een toekomst te garanderen voor de bouw die innovatief en vooruitstrevend zal zijn. Een locatie waarin het aangenaam werken, vergaderen, leren en netwerken is. Een site die vertrouwen en verwondering wekt bij bouwheren, en jonge en rijpere medewerkers of studenten enthousiasmeert om te geloven in de toekomst en aantrekkingskracht van de bouwsector. Het is de toegangspoort naar een wereld waarbinnen je kan ervaren wat Transformatie Bouw Limburg inhoudelijk te bieden heeft. Het gebouw straalt de ambitie uit van een sterke (efficiënt), toekomstgerichte (innovatie) en duurzame (milieu en energie) sector. De Bouwcampus is echter meer dan transformatie bouw alleen. Het weerspiegelt het gedachtegoed van toekomstbouwers, geworteld in het heden en gebruik makend van de best beschikbare techniek die er bestaat.

Naast de Bouwcampus staat het betonapplicatiecentrum dat de toegepaste kennis rond de verschillende toepassingen van beton verder zal uitdragen naar de bouwsector. Ook de opleidingsinstelling voor de metaalsector, Limtec, heeft op de site een opleidingsinfrastructuur uitgebouwd. Deze unieke samenwerking moet ertoe leiden dat de Limburgse bouwsector klaar is voor de toekomst. Het hart van onze sector zal kloppen op deze Bouwcampus, waar de bouw thuis is.

Onze diensten

Embuild Limburg verleent verschillende diensten; van opleidingen tot juridisch advies.

Lees meer

Ons team

Team Embuild Limburg bestaat uit een groep diverse medewerkers met elk hun kennis en advies gebied.

Lees meer

Bestuur

Het bestuur omvat bedrijfsleiders over de verschillende bouwspecialiteiten heen.

Lees meer
Test
Embuild Limburg
Embuild Limburg werd opgericht in 1919 als werkgeversorganisatie voor de bouwsector in de provincie Limburg en telt vandaag 1200 leden-bedrijven. Confederatie Bouw Limburg heeft als doel de belangen van de werkgevers in de bouwsector te behartigen.
Test
Embuild Jong Limburg
Een platform bieden voor de Limburgse aannemers met als doel contacten en ontmoetingen onder aannemers bevorderen en te stimuleren, onderlinge collegialiteit bevorderen en de specifieke problemen onderzoeken? Dan hebben we het over Embuild Jong Limburg.
Test
Embuild 41 Limburg
Een overlegplatform bieden voor de Limburgse aannemers van 40 jaar en ouder met als doel contacten en ontmoetingen onder aannemers bevorderen en te stimuleren en kennis maximaal te delen en over te dragen. En dit alles op een informele manier.