Overslaan en naar de inhoud gaan

EHBO opfrissing

Omschrijving

WAAROM EHBO?

Om de eerste hulp bij ongevallen in een onderneming te verzekeren, voorziet de wetgeving dat elk bedrijf moet kunnen beschikken over een minimum aantal gebrevetteerde hulpverleners (ARAB art.176). Ook op de werven dient de werkgever ervoor te zorgen dat er op elk moment gekwalificeerd personeel aanwezig is.

Wie slaagt voor de basisopleiding mag zich gebrevetteerd hulpverlener noemen. Om in noodsituaties de juiste handelingen te stellen, is regelmatig opfrissen van de belangrijkste handelingen met een bijscholing EHBO een must.

RESULTAAT

De hulpverlener behoudt zijn parate kennis en kan praktijkervaringen uitwisselen met andere cursisten en de lesgever.

Zijn of haar hulpverlenersbrevet blijft geldig.

 

WAAROM ERGONOMIE?

Ergonomie is de wetenschap die probeert de dagelijkse werksituatie voor een werknemer zo te ontwerpen dat een optimale werksituatie ontstaat, waarbij geen, of in ieder geval zo min mogelijk gezondheidsklachten ontstaan. De werkplek wordt aan de mens aangepast, zodat hij in betere omstandigheden zijn werk kan verrichten. Daardoor ontstaat ook een belangrijke efficiëntieverbetering. Ergonomie is dus zowel voor het bedrijf, de organisatie of de werknemer zelf belangrijk.

DOEL?

 

Het verwerven van de nodige kennis en vaardigheden om de risico's op overbelasting bij het manueel hanteren van lasten en andere fysiek belastende taken te verminderen. Aanleren van spierversterkende oefeningen met het oog op een goede lichaamshouding en de preventie van overbelastingsletsels.

 

Opgelet dit is geen winteropleiding! 

 

 

PRAKTISCH

uren: van 08.00 - 12.00

locatie: Bouwcampus, Diepenbeek.

Data

11/05/2023 08:00 - 12:00
Diepenbeek

Prijs

Deze opleiding is niet gratis voor bedienden PC 200.

 

Dankzij het Constructiv wordt het uurloon van de arbeiders PC124 tijdens deze opleidingen voor het grootste deel terugbetaald.

 

Let op dit is geen winteropleiding, om in aanmerking te komen voor winteropleiding is er een minimumduur van 8 uren nodig.  

Partners / Subsidiemogelijkheden

  • Cevora
  • KMO-portefeuille

Inschrijven

Praktische informatie

Startdatum: 11/05/2023

Wetenschapspark 33
3590 Diepenbeek
België

Veiligheid
Prijs leden:
€145
Prijs niet-leden:
€185
7 Vrije plaatsen
Uiterste datum inschrijving
Inschrijven

Meer informatie

Organisator:
Embuild Limburg
Ondernemingsnummer:  0407037041
Opleidingsverantwoordelijke:
Alexia De Meersman
Coördinator opleidingen