Overslaan en naar de inhoud gaan

Claus Vertessen, Jonge Vlaamse Aannemer 2022

Claus Vertessen, medebedrijfsleider van Fluentis, werd op donderdagavond 13 oktober 2022 in het Brusselse Maison De La Poste uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2022.

Op de voorstelling van het jaarlijkse visierapport stelde Embuild Vlaanderen traditiegetrouw zijn jonge ondernemers voor. Hierbij werden vijf Jonge Vlaamse Aannemers gehuldigd; één per Vlaamse provincie. 

Embuild Limburg schoof dit jaar Claus Vertessen, medebedrijfsleider van het familiebedrijf Fluentis, naar voren omwille van zijn pro-actieve manier van ondernemen. Bovendien is hij ook bestuurder bij Embuild Jong Limburg.

Claus Vertessen staat samen met zijn ouders Marc en Yvette aan het hoofd van Fluentis, een elektrotechnisch bedrijf dat zij in 2011 hebben overgenomen. Sindsdien is het bedrijf zich gaan toeleggen op de specifieke marktniche van hoog- en middenspanningscabines. Het heeft op dit vlak een aantal bijzondere toepassingen ontwikkeld. Zoals de reiniging van middenspanningscabines onder spanning, de zogenaamde ‘live cleaning’. De reiniging van de elektrische installatie vindt plaats zonder dat de cabine wordt uitgeschakeld. Dat bespaart de klanten een kostelijke shutdown. 

Na zijn bacheloropleiding elektronica ging hij zeven jaar geleden aan de slag bij het familiebedrijf als projectleider. “Onze troeven zijn vooral flexibiliteit. We zoeken samen met onze klanten naar oplossingen en trachten zo een maximale tevredenheid te bekomen. Wij richten ons vooral op kwaliteit en service. Wij ontzorgen de klant van A tot Z: van de ontwerp-, vergunnings- en bouwfase tot en met de exploitatie- en de beheersfase. Dit gebeurt allemaal in eigen beheer”, aldus Claus Vertessen.

Sinds 2014 is Fluentis bovendien leverancier van prefab betonnen cabines voor Fluvius. Het bedrijf biedt een brede waaier aan modellen. Compleet ingerichte en afgewerkte maatwerkcabines zijn trouwens een van de specialiteiten van Fluentis. Het procédé met zelfverdichtend hoogkwaliteitsbeton zorgt ervoor dat een strak en toch verfijnd resultaat wordt bereikt. Fluentis denkt ook mee aan een passend straatbeeld, aan kleur en steenstrips en is milieubewust. Dat de prefab cabine kant-en-klaar wordt afgeleverd heeft als grote voordeel dat de verplaatsingen naar en de werken op de bouwplaats tot een minimum worden beperkt. 

Claus Vertessen beklemtoont dat deze kwaliteitsvolle service en producten enkel mogelijk zijn dankzij de inzet van een sterk team van 35 medewerkers. Tot de trouwe klanten behoren naast Fluvius ook heel wat retailwinkels en diverse bedrijven uit alle sectoren.