Overslaan en naar de inhoud gaan

Regen: Embuild ondersteunt kaspositie bouwondernemingen

Regen Embuild steun

De overvloedige regen zorgt niet alleen voor vertragingen bij bouw- en installatiebedrijven, ook de kaspositie van heel wat bedrijven komt erdoor in het gedrang. Door die vertragingen vallen de inkomsten van de bouwbedrijven immers terug, terwijl hun kosten grotendeels doorlopen. Daarom heeft Embuild aan de federale regering gevraagd om uitstel van betaling van btw en sociale bijdragen en dit tot het einde van het jaar.

Daarnaast heeft Embuild ervoor gezorgd dat de PDOK een uitstel toestaat voor de betaling van de zegelbijdragen voor het tweede kwartaal van 2024. Concreet : bouwbedrijven moeten die bijdragen aan hun sociaal secretariaat of aan PDOK betalen tegen 31 augustus in plaats van tegen 31 juli.

Deze opschorting zorgt ervoor dat 120 miljoen euro aan cash één maand langer bij onze bedrijven blijft. Dat komt overeen met 800 euro per arbeider die onze bedrijven gedurende één maand niet direct moeten betalen.

Om de toepassing van deze maatregel administratief eenvoudig te maken, zijn de modaliteiten algemeen van toepassing op de werkgevers van het PC 124, zodat zij geen individueel uitstel hoeven te vragen.

Lees de volledige nota.