Overslaan en naar de inhoud gaan

Sofie Janssen is Jonge Vlaamse Aannemer 2023

Sofie Janssen

Sofie Janssen, medebedrijfsleider van Bouwbedrijf Janssen NV, werd op woensdagavond 11 oktober 2023 in het Brusselse Maison De La Poste uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2023.

Op de voorstelling van het jaarlijkse visierapport stelde Embuild Vlaanderen traditiegetrouw zijn jonge ondernemers voor. Hierbij werden vijf Jonge Vlaamse Aannemers gehuldigd; één per Vlaamse provincie.

Na selectie vanuit Embuild Limburg, werd dit jaar Sofie Janssen, medebedrijfsleider van het familiebedrijf Bouwbedrijf Janssen NV, naar voren geschoven omwille van haar enthousiaste en verrijkende manier van ondernemen. Bovendien is zij ook bestuurder bij Embuild Jong Limburg.

Sofie Janssen is na haar grootvader Johnny, die de stiel leerde van zijn vader, en zoon Luc de vierde opeenvolgende generatie binnen bouwbedrijf Janssen NV. Als architecte van opleiding ging zij twee jaar geleden aan de slag binnen het familiebedrijf. Zij volgt daarmee in de voetsporen van haar vader Luc die als ingenieur bouwkunde ook al het klappen van de zweep meekreeg van zijn vader Johnny.

“Doordat wij dagelijks samen op de werkvloer doorbrengen, staan we niet alleen kort bij de werknemers op kantoor en op de werf, maar ook bij elkaar. Op die manier is het gemakkelijk om kort met elkaar in contact te staan en de dagelijkse leiding te bespreken en verdelen. Dit zorgt voor een enorme flexibiliteit, waardoor we als bedrijf kunnen inspelen op veranderende situaties. Deze vaardigheid geeft onze klanten een veelzijdig en gespecialiseerd aanbod. Hierbij wordt de grootste aandacht besteed aan de kleinste details van werkvoorbereiding, werkdocumenten, uitvoeringsdetails, timing tot keuze van onderaannemers….”, aldus Sofie Janssen.

Bouwbedrijf Janssen NV is een erkenningsklasse 7 aannemingsbedrijf opgericht in 1963. Met 66 medewerkers en een jaaromzet van zo’n veertien miljoen euro zijn ze voornamelijk actief in Limburg.

De activiteiten van de Bilzense aannemer gaan van openbare werken voor sociale huisvesting, tot residentiële projectontwikkeling en private villabouw. Naast het bouwbedrijf is er ook nog een zusterbedrijf die prefab betonelementen maakt. “Het is vooral de uitdagende combinatie van enerzijds de opvolging van een bouwproject en daarnaast ook de productie van de bouwstenen zelf die dagelijks voldoening geeft”, aldus Sofie.