Overslaan en naar de inhoud gaan

VAKWERK: Verbinden van jong talent met de bouwsector

Uitnodiging VAKWERK evenement geel en zwart

Iedereen in de bouwsector lijkt op zoek te zijn naar jong talent om hun vacatures in te vullen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Limburgse jeugd barst van het potentieel en dat zij de toekomst van onze sector kunnen vormen. Met het gloednieuwe project VAKWERK brengen Embuild Limburg en PXL STEM Academy bedrijven rechtstreeks in contact met jongeren vol potentieel!

Het doel van VAKWERK is om jongeren op een interactieve en toegankelijke manier kennis te laten maken met de bouwsector en hen enthousiast te maken voor de diverse mogelijkheden die deze biedt.

Twaalf teams hebben zich vol enthousiasme ingeschreven voor dit geweldige evenement, wat resulteert in een totaal van 72 jonge deelnemers die strijden voor de felbegeerde geldprijs. Maar voordat ze zich op zaterdag 27 april 2024 verzamelen voor het slotevent, hebben we ze al uitgedaagd met twee boeiende opdrachten: een verfrissende wateruitdaging en een uitdagende bouwopdracht. Bij de waterchallenge werden ze uitgedaagd om een ingenieuze waterbaan te bouwen, bijvoorbeeld met recyclagemateriaal, om het water van punt A naar punt B te leiden. Terwijl bij de constructiechallenge hun vaardigheden werden getest bij het bouwen van een stevige spaghettibrug.

Het slotevenement vindt plaats op zaterdag 27 april op de PXL STEM Academy, gelegen aan de Kempische Kaai 85 in Hasselt. Hier zullen niet alleen de 72 jonge deelnemers samenkomen, maar ook acht Limburgse bedrijven die elk een unieke bouwuitdaging hebben bedacht. Van het om ter snelst in elkaar zetten van een raam tot het bedienen van een bouwkraan en het besturen van een graafmachine in een simulatie, er staat een opwindende dag vol uitdagingen te wachten.

Alle teams strijden zij aan zij met één gemeenschappelijk doel voor ogen: het winnen van de prestigieuze geldprijs. Maar ook voor de bedrijven is dit evenement van onschatbare waarde, aangezien ze op zoek zijn naar nieuw bouwtalent en tegelijkertijd jongeren willen aanmoedigen om te kiezen voor een studie in de bouwsector. Na een dag vol actie sluiten we af met een smakelijke barbecue en een uitgelezen kans om te netwerken en nieuwe connecties te maken.

En voor de volgende edities hebben we maar 1 boodschap: doe mee aan VAKWERK en ontdek de bouwers van morgen!