Overslaan en naar de inhoud gaan

Assertiviteit

Omschrijving

De assertiviteitstraining maakt de deelnemers bewust van hun eigen sub-assertief gedrag. Vanuit dat besef leert u wat assertieve communicatie is en wat u dient te doen om assertiever over te komen in de contacten in uw werkomgeving.

Programma

Volgende sociale vaardigheden stellen u in staat om beter voor uzelf op te komen en u zodanig weerbaarder te voelen:

Herkennen van verschillende soorten communicatie (zowel verbaal als non-verbaal)?, Bewust worden van lichaamstaal en deze verbeteren, Verschil tussen assertief, sub–assertief en agressief gedrag, duidelijk en bewust vragen wat voor u belangrijk is: “Meer ja” zeggen om uw eigen doelen te bereiken, overtuigend je mening geven en durven doorvragen, Grenzen stellen, “neen” durven zeggen, adequaat feedback geven naar uw omgeving, omgaan met kritiek van anderen,waardering en complimenten gebruiken om mensen te overtuigen, assertief delegeren en gedelegeerd worden, emotionele communicatie versus een communicatie berust op feiten, omgaan met lastige gesprekken en conflicthantering, zelfbeeld en zelfvertrouwen verhogen.
 
De sessies verlopen erg interactief. Er wordt steevast een actieve deelname gevraagd van de deelnemers. Concrete werk gerelateerde cases, vele tips en tricks en persoonlijke behoeften komen vast en zeker aanbod.

 

EXPERT TER ZAKE
Bart Beuls - Cereon bv: Therapie - Coaching - Training
Hij werkt steeds vanuit zijn 30-jarige ervaring als stress- en burn out therapeut en als communicatietrainer. Naast individuele coaching en relaxatietherapie is hij onderlegd in diverse trainingen: assertiviteit en conflictvrije communicatie, stressbeheer en werkdruk, timemanagement, coaching en train the trainer, emotionele intelligentie en veranderingscompetenties.
Hij zorgt ervoor dat zijn opleidingen dynamisch, ervaringsgericht en interactief zijn. Mensen beter laten functioneren is zijn sterkste punt door hen zowel mentaal, emotioneel, communicatief als doelgericht in beweging te brengen.

Data

04/06/2024 08:30 - 16:30
Diepenbeek
11/06/2024 08:30 - 16:30
Diepenbeek

Doelpubliek

Zaakvoerders, bedienden en project/werfleiders die regelmatig gesprekken voeren met klanten, medewerkers, (onder)aannemers, overheid, etc.

Prijs

Bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

Subsidiemogelijkheden:

  • KMO-portefeuille
  • VOV
  • Constructiv

Partners / Subsidiemogelijkheden

Inschrijven

Praktische informatie

Startdatum: 04/06/2024

Wetenschapspark 33
3590 Diepenbeek
België

Persoonlijke ontwikkeling
Prijs leden:
€275
Prijs niet-leden:
€355
9 vrije plaatsen
Winteropleiding
Uiterste datum inschrijving
03/06/2024
Inschrijven

Meer informatie

Organisator:
Embuild Limburg
Ondernemingsnummer:  0407037041
ODB-nummer:  ODB-1000396
DVO-nummer:  DV.O109625
KMO thema:  Personeelsmanagement
Opleidingsverantwoordelijke:
Sally Hanssen

Algemene Administratie

opleiding-openaanbod@embuild.be